Ervaringen van onze klanten

Dank je wel… dit is de fijnste cursus die wij tot nu toe hebben gehad… het is fijn om tools te krijgen die je gebruiken kunt. Vond het leuk om te oefenen met ons reutje. Je bent betrokken, ziet veel 😉 en positief.

~ Marjolein en Jan-Jos Janssen en Pelle ~

Ik vond de cursus Ontspannen Wandelen Zonder Uitvallen heel fijn. Goede oefeningen en tips. Doordat het een kleine groep was, was er voldoende aandacht voor iedere hond. Bella en ik hebben met plezier de cursus gevolgd en er veel aan gehad. Als Bella zover is gaan we zeker weten nog een vervolg cursus bij je volgen!

~ Joyce Jacobs ~

Het was niet leuk om met mijn hond Quinty over straat te lopen. Ze blafte en viel uit naar vrijwel elke andere hond en soms ook naar fietsers of passerende voetgangers. Ik was enigszins twijfelachtig om hulp in te schakelen omdat ik als eens eerder een gedragsdeskundige geraadpleegd had. Dit had nauwelijks effect.
Op aanraden van een kennis heb ik contact opgenomen met Dominique van Hondenbureau Samba. Na één gedragsconsult was al een duidelijke verbetering te zien. Ik kreeg aanwijzingen wat ik moest doen als ik andere honden tegenkwam. Ik oefende dit samen met Dominique hierdoor voelde ik mij zekerder. Quinty werd rustiger en reageerde al direct minder fel en in sommige gevallen zelfs al helemaal niet meer.
Het was natuurlijk wel even spannend toen ik het vervolgens alleen moest doen. Maar ook dit ging goed omdat ik wist wat ik moest doen. Een paar weken na het gedragsconsult heb ik een privéles afgesproken omdat ik bij bepaalde situaties nog vastliep.
Nu loop ik veel relaxter over straat in plaats van constant alert te zijn om confrontaties te vermijden. Ik geniet van de wandeling en kom er zelfs aan toe om een praatje te maken met buurtbewoners. Daarvoor was dit niet mogelijk door het gedrag van Quinty.
Ik ben blij dat ik deze stap gedaan heb.

~ Tiny van Mulken ~

Dominique, Hartelijk bedankt voor de instructies, begeleiding en tips die je ons hebt gegeven.
Je bent een paar keer bij ons thuis geweest en samen hebben we met Boy de nodige wandelingen en trainingen van jou gehad. Langzaam maar zeker begint het bij Boy door te dringen en ook bij ons hoe je met een hond moet omgaan.nHoe hij reageert en wat je dan moet doen.Ik ben al een paar keer iemand tegen gekomen en hij reageert goed, maar dat komt ook door dat ik me door jou heb leren ontspannen. Vanmorgen ben ik de eerste keer met hem naar de losloopwei geweest en dat ging prima.
Dank hiervoor je hebt ons goed geholpen en ik raad iedereen hondenbureau Samba aan, want dat helpt echt.

~ Jos, Jose en uiteraard Boyke ~

Wat een ontzettend leuke en leerzame ervaring, om een hondenspiegel sessie mee te maken bij Hondenbureau Samba.
Onbevangen ging ik er naar toe, wel met een vraag: waarom ik altijd denk, dat een ander alles beter kan, en ik een soort van drempelvrees heb, om nieuwe dingen aan te pakken. Eigenlijk leert een hond je, hoe je in het leven staat, waar je tegenaan loopt, waar de twijfel zit, en/of het gebrek aan zelfvertrouwen.
Wat nog leuker is, is dat deze hond, in mijn geval, Chiyo, je ook tegelijkertijd de weg wijst, naar een gevoel van meer zelfvertrouwen. Wanneer ik twijfelde, twijfelde Chiyo ook. Wanneer ik meer het heft in eigen hand nam, volgde Chiyo.
Tja….ongelooflijk. Met andere woorden, denk ik dat Chiyo probeerde te vertellen: vertrouw op je eigen ik!

Ik kan het iedereen aanraden, om eens op een andere manier met een hond bezig te zijn.
Ook de manier waarop Dominique een spiegelsessie leidt, vind ik buitengewoon. Ze behandelt alles met veel respect, heeft een luisterend oor, en is een bijzonder warm mens. Bedankt!

~ Anita Cobben ~

Ik zocht op internet over allerlei dingen over honden toen ik toevallig op de website van Hondenbureau Samba terecht kwam. Het leek me interessant de hondenspiegel in de praktijk uitproberen. Ik had ook concrete vragen waarop ik antwoord zocht. Na wat overleg met Dominique deed ik een sessie hondenspiegel bij haar. Ik werkte met haar honden Chiyo en Fynn, die ik heb nog nooit ontmoet. Ik kreeg paar opdrachten van haar. Soms ging het over iets doen met de hond soms kreeg ik een vraag over mijn kwestie wat ik met behulp van de hond moest beantwoorden. Na afloop vertelde Dominique haar bevindingen. Het antwoord hangt een beetje af wat je vraag is, hoe specifieker je vraag is des te specifieker het antwoord. Een hond doet wat je vraagt, niet wat je wilt ofwel denkt te vragen. Honden zijn niet erg op taal gericht maar op lichaamstaal en ze voelen feilloos jouw emoties. Ze spiegelen puur,op hun manier wat je doet en voelt. De spiegeling moet nog terugvertaald worden naar menselijke taal om je vraag te beantwoorden. Het is een vrijblijvend advies wat je krijgt en het is je keuze wat je mee doet. Voor mijn was dubbel nuttig, ik kreeg antwoorden – ook voor iets wat ik niet vroeg – en ik kreeg ook een beetje inzicht hoe hondenspiegel werkt. Het was een interessante ervaring.

~ Agnes Poka ~

Menu