Hier komen met plezier, het is mogelijk!

Hier komen met plezier. Baal jij er ook zo van dat je hond het hier komen niet goed beheerst? Je had je fijne wandelingen voorgesteld waarbij je hond lekker rond kon rennen en spelen met andere honden. Jammer genoeg wordt de wandeling vaak danig verpest doordat je hond niet “hier”wil komen op een moment dat jij dat wilt.

Als een ongeleid projectiel

Sterker nog: je hond komt zelfs helemaal niet meer. Je ziet enkel een stipje aan de horizon! Sommige honden maken er een leuk spelletje van. Ze komen wel als ze geroepen worden, maar blijven op veilige afstand zodat aanlijnen niet mogelijk is. Zelf ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van hier komen. Helaas niet positieve zin. Mijn eerste hond vormde met zijn eigenwijze karakter, jachtinstinct en rasgebonden eigenschappen een echte uitdaging. Het heeft mij menig grijze haar en ruzies met mijn partner opgeleverd.

Ik geef toe dat ik niet de juiste stappen heb genomen om hier komen goed aan te leren. Als onervaren hondenbezitter speelde ik als het ware Rusisch roulette door mijn hond op goed geluk los te laten waarbij ik alleen maar kon hopen op een goede afloop…..

Je hond los, een mooie droom?

Ik merk dat andere hondenbezitters dit vaak op dezelfde manier doen. Ze doen op goed geluk een paar pogingen. Meestal zonder vooropgezet plan. Er wordt niet tijdig beloond of zelfs gestraft als de hond niet doet wat men wel. Als blijkt dat het hier komen er absoluut niet in zit, blijft de hond de rest van zijn leven veroordeeld tot de lijn.
Dat is jammer! Als je ervoor zorgt dat je je hond stapsgewijs leert los van de lijn te lopen is de kans groot dat het hier komen een feestje wordt in plaats van een bron ven ergernis.

Graag gun ik iedereen een ontspannen wandeling waarbij de hond los kan op plaatsen waar dit verantwoord is. Hoe gaaf zou het zijn als je je hond op elk moment kunt laten hier komen, ook als er bijvoorbeeld afleiding van andere honden is?hier komen

Workshop: hier komen met plezier

Op vrijdag 9 maart 10.00 – 11.30 uur of zaterdag 17 maart 10.00 – 11.30 uur geef ik een introductie workshop “hier komen met plezier”. In een stukje theorie behandel ik de oorzaken waarom honden hier komen moeilijk vinden. Ook behandel ik veel gemaakte fouten. Vervolgens gaan we praktisch aan de slag met 2 of 3 oefeningen. Dit doen we in spelvorm waardoor je hond het hier komen leuk gaat vinden en betere focus op jou houdt.

Na afloop heb je een paar basis tools in handen om zelfstandig mee te oefenen. Je kunt er vervolgens voor kiezen om een vervolgtraject individueel of in groepsverband te doen.

De workshop kost €20,00, er is plaats voor 6 mens-hond combinaties. Wil je zonder hond deelnemen? Dan zijn de kosten €10,00.

De workshop vindt plaats op onze trainingslocatie aan de Swentiboldweg te Geleen.

Geef je op via: info@hondenbureausamba.nl of gebruik het contactformulier op deze website.

hondenbureausamba hier komen pup

Vorig bericht
Honden die trekken aan de lijn
Volgend bericht
Nieuw: puppycursus vanaf maandag 18 juni

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu