Wat vertelt jouw hond je?

Op weg naar de training…Je was al laat omdat je partner toevallig de jongste vandaag niet naar voetbal kon brengen en jij dat óók nog eerst moest doen. En nu zit er zo’n stomme tractor voor je die je niet kunt passeren….Bij het trainingsveld aangekomen blijkt dat je in de haast vergeten bent je wandelschoenen aan te doen, balen want het is meestal lekker drassig op het veld.

Je sleurt je hond min of meer uit de auto (hè waarom werkt hij nu niet mee en gaat nog eerst uitgebreid snuffelen?) en sluit aan bij het groepje medecursisten op het trainingsveld. Terwijl je nadenkt over de boodschappen die je zo meteen nog moet doen hoor je de helft van de uitleg van de instructeur niet.

En je hond…..? Die springt als een jojo op en neer, trekt aan de lijn en lijkt alleen maar te willen snuffen aan het gras of andere honden.

Klinkt raar en natuurlijk zonde van de les die je mist, maar…..je had beter niet kunnen gaan. Hoe kun je van je hond verwachten dat hij bij de les is, terwijl jij dat óók niet bent?

Eigenlijk zouden de eerste paar minuten van een les moeten bestaan uit het bewust in verbinding en contact komen je hond. Nee niks, zweverigs aan. Gewoon down to earth met je poten in de modder, maar wel álleen met je hond bezig zijn. Als er gevraagd wordt om contact te maken met de hond wordt het meestal een veredelde aandachtsoefening (Let op, nee, Bruno Lééétttt op!) gedaan of een zit of af.

Dat is een trucje, geen echt contact……Ga uit de trainingsmodus, sluit je ogen en denk aan de eerste ontmoeting met je hond. Onderwijl kun je je zachtjes kroelen bij zijn oren of een beetje masseren. Denk vervolgens aan een grappig moment met je hond.  Merk je al dat je zelf nu echt in je hoofd met hem bezig bent en ontspant, je hond dus vanzelf ook!

Als laatste kun je een moment in gedachten nemen dat je erg trots op je hond was. Wedden dat hond er meteen fier en alert bij staat?

Wil je meer weten en ervaren hoe je van je hond kunt leren? Een hondenspiegelsessie is hier bij uitstek geschikt voor. Maak een afspraak of kom naar de  workshop op 30 maart.

Vorig bericht
Voerbak eruit, voedselverrijking erin!
Volgend bericht
Reactieve hond? Elke wandeling een survival

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu