Hondencoaching

Hondenspiegelsessie

Een hondenspiegelsessie leert u te ontdekken hoe een hond u kan helpen bij uitdagingen. Denk aan communicatie, leiderschap en grenzen stellen.

Een spiegelsessie begint met een telefoongesprek waarin we nader kennismaken en u aangeeft wat u van de sessie verwacht. U werkt op een nader af te spreken plaats een van mijn honden of met uw eigen hond. Het spiegelen kan ook plaatsvinden tijdens een wandeling.

In sommige gevallen leert u er meer van om met een vreemde hond de sessie te doen. Dat komt omdat u verwachtingen en aannames heeft bij uw eigen hond. (“Hij doet dat omdat …”)

Samen met de hond voert u (eenvoudige) opdrachtjes uit. Daarbij geeft de hond u op zijn manier feedback. U hoeft overigens geen ervaring met honden te hebben. Ik help u om deze feedback van de hond te vertalen naar inzicht zodat u van daaruit verder kunt werken.

Maar u kunt de sessie ook in gaan zonder specifieke verwachtingen en u laten verrassen! Er gebeurt namelijk altijd iets …

De hond als coach

Honden reageren direct op onze aanrakingen, stem en lichaamstaal en spiegelen als het ware daarmee ons gedrag. Dit doen ze van nature, elke hond kan het.

Anders dan bij een gewone hondentraining leert u de hond geen dingen aan. Integendeel, de hond gaat ú begeleiden. Zodat u beter inzicht krijgt in uw kwaliteiten en valkuilen. Daarmee kunnen vragen beantwoord worden. Dat is de hondenspiegel.

Voorbeelden en uitdagingen

  • Mijn hond en ik begrijpen elkaar niet goed, wat kan ik hieraan doen?
  • Wat zijn mijn kwaliteiten/valkuilen?
  • Hoe kan ik beter grenzen stellen?
  • Hoe kan ik mijn leiderschap verbeteren?
  • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
Menu