Nieuw: Hondenspellen aan huis

Iedereen kent ze wel, ze zijn tegenwoordig “hot” de fleurige hondenspellen die een beroep doen op het reukvermogen en probleemoplossend vermogen van honden. In de dierenspeciaalzaak of via webshop te bestellen.

Kinderspel?

Het lijkt zo eenvoudig: de puzzel wordt gevuld, aan de hond aangeboden en men verwacht dat hij gelijk door heeft wat hij moet doen.

Hier zit de valkuil: als de moeilijkheidsgraad van hondenspellen te snel wordt opgebouwd, verliest de hond al snel zijn interesse. Of hij raakt gefrustreerd. Bij kinderen werkt dat precies zo. Als ze een te moeilijk spel onder handen krijgen vinden ze dat al snel niet meer leuk. Ze gooien het door de kamer als niemand hun helpt.

Goede opbouw

Bij honden is dit niet anders. Een goede opbouw van hondenspellen waardoor de honden snel een succeservaring krijgen is heel belangrijk. Daarnaast is het ook van belang dat je je hond goed begeleidt bij het doen van een spel. Hiervoor is inzicht in zijn karakter en leervermogen essentieel.

Hoe leer je dat aan

Graag leg ik je alle ins en outs uit in een individuele les Hondenspellen bij jou thuis. Ik geef daarbij uitleg over het zowel kant-en-klare puzzels als over het zelf gemaakte hersenwerkjes, bijvoorbeeld uit afval of verpakkingsmateriaal. Ik neem de puzzels en andere benodigde materialen zelf mee.

Waarom hondenspellen?

De toepassingen zijn legio. Het is een ideaal tijdverdrijf als je eens minder tijd hebt om ver te wandelen. Ook een oude, zieke of geblesseerde hond die niet veel mag bewegen doe je er een groot plezier mee.

Onzekere honden krijgen zelfvertrouwen door het oplossen van hondenpuzzels. Slopen of veel ander probleemgedrag vermindert bij het inzetten van mentale activiteiten.

Vrijwel alle honden vinden hondenspellen leuk omdat er een beroep wordt gedaan op hun denkvermogen en reukzin.

Voorproefje

Wil je alvast een indruk krijgen van Hondenspellen aan huis? Kom dan op donderdag 6 juli naar Welkoop Einighausen, waar ik graag uitleg geef. Je bent van harte welkom met je hond.

, , , ,
Vorig bericht
Nieuw: puppy-start lessen op de woensdagmiddag
Volgend bericht
Voor de laatste keer dit jaar: Cursus Ontspannen Wandelen zonder Uitvallen

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu