Hondenschool aan huis: 5 voordelen van privéles

hondenbureau samba privéles

Baal jij er ook zo van om op de hondenschool lang op je beurt te moeten wachten? Is de groep zo groot dat er geen aandacht besteed kan worden aan jouw vragen? Houd je er ook niet van om in het openbaar kritiek te krijgen over de omvang met je hond? Heb je al eens aan privéles gedacht maar voel je ook weerstand er tegen, bijvoorbeeld omdat je er een beeld bij hebt van ernstige probleemgevallen? Lees dan verder!

Doelgericht naar een oplossing

Vaak wordt ik gebeld door mensen die een uitdaging met hun hond ervaren en in een groepsles niet goed geholpen zijn. Het kan voorkomen dat een hond trekt aan de lijn, ongecontroleerd gedrag vertoont of niet komt als hij geroepen wordt. Dit zijn bij uitstek dingen die in een privéles getraind kunnen worden. Je werkt gericht naar oplossing die werkt voor jou en jouw hond.

Andere voordelen zijn:

Zelf je tijd indelenHondenbureau Samba, hondenschool aan huis

Heb je wisselende werktijden, een druk gezin of een eigen bedrijf waardoor je niet op een vast tijdstip kunt trainen met je hond? Geen probleem, privéles spreek je af op een tijdstip dat voor jou goed uitkomt. Je bent ook niet verplicht om wekelijks een les te nemen.

Gericht aan jouw uitdaging werken

Een hond die aan de lijn trekt, niet los van de lijn kan, snel afgeleid of angstig is, kan in een groep vaak niet goed geholpen worden. Enerzijds is er vaak te weinig tijd om op specifieke problemen in te gaan. Anderzijds is een groepssetting voor sommige honden niet ideaal waardoor ze minder snel leren dan één op één in een privéles.

In een individuele les ga je aan de slag om vooruitgang te boeken in situaties waar jij en je hond ondersteuning nodig hebben.

Hondenbureau Samba, les waar je maar wilt, hierkomenIn verschillende omgevingen trainen

Groepslessen beperken zich meestal tot een vaste trainingslocatie. Bij privéles zijn deze mogelijkheden legio. De les kan in huis, tuin, woonwijk of bos gegeven worden. Het is mogelijk telkens op een andere locatie af te spreken waardoor er reële oefensituaties ontstaan. Het is zelfs mogelijk om een les in een trimsalon of op een oppasadres te laten plaatsvinden.

Speciale wensen mogelijk in privéles

In een klassikale les is het meestal niet mogelijk om met 2 honden tegelijk te trainen, waardoor je er jammer genoeg altijd eentje thuis moet laten. In een privéles is met 2 of zelfs meerdere honden tegelijk trainen mogelijk. Ook kan de les aangepast worden aan lichamelijke of geestelijke beperkingen van de cursist. Ideaal voor mensen die door een beperking of andere reden niet aan een groepsles mee kunnen doen.

Snel resultaat behalen

De training wordt op maat gemaakt voor jou en je hond, waardoor je al snel stappen vooruit zet. Hierbij wordt je niet gehinderd door wachttijden voordat je aan de beurt bent om een oefening voor te doen. Veel mensen vinden het bovendien niet prettig als ze bekeken worden door een groep.  Oefeningen waar je het nut niet van inziet of die niet geschikt zijn voor jou hond komen in een privéles niet aan bod. Je benut de trainingstijd dus optimaal en hebt minder lessen nodig voor een goed resultaat!

Enthousiast geworden maar twijfel je nog?

In een gratis telefonisch consult van 15 minuten leg ik je graag uit wat ik in een privéles voor jou kan betekenen en geef ik al eerste tips waar je echt iets aan hebt. Vul het contactformulier in en vermeld je telefoonnr. en een voorkeursdag en -tijdstip waarop ik je kan bellen. Wil je gelijk de eerste les plannen bel mij dan via 06-44732439.

, , ,
Vorig bericht
Voor de laatste keer dit jaar: Cursus Ontspannen Wandelen zonder Uitvallen
Volgend bericht
Themalessen: ontspannen samenwerken

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu